Naerumaa lasteaed ja linnaväljak

Väljak/tänav
, Mänguväljak
Asukoht
Pepleri 1a, Tartu
Tellija
Tartu Linnavalitsus
Projekt
2015-2016
Valmis
2017
Maastikuarhitektid
Peaprojekteerija
Amhold AS, arhitektuur BOA OÜ, sisearhitektuur Lennuk Sisearhitektid OÜ
Ehitaja
OÜ Mapri Ehitus
Ehitusmaksumus
3,3 miljonit eurot
Valdkond
Välisruumi ehitusprojekt , Aastapreemia
Välisruumi ehitusprojekt;Aastapreemia
Tagasi loomingu nimekirja

Lasteaia esine on ristkasutust võimaldav avalik linnaplats, kuhu on kujundatud erinevate tegevustega laetud kolmnurki, mille kasutusprogrammid ei ole ette määratud vaid jäetud vabaks. Lasteaia hooviala kompaktne kaleidoskoopiline mängumaastik on jagatud erinevat iseloomu ruumideks, mis loovad mitmekülgseid võimalusi õppimiseks, avastamiseks, mängimiseks, sotsiaalseks lävimiseks ning omaette olemiseks. Hooviala on materjalikeelelt mänguline, detailirohke ning mitmekesine. Hoone esimese korruse avatud klaaspinnad nii avaliku ruumi kui hooviala poole panevad siseelu välisega suhtlema. Õueala terrassipind on mõnusaks puhvriks nimetatud dialoogi tekkel.

Piltide, plaanide ja illustratsioonide autoriõigused on kaitstud ning kasutamine ilma autori loata on keelatud.